UTİB, New York’taki iki fuarda da ilgi gördü
BURSA (İGFA) –Türk dokuma ve hazır giyim sektörü, son yılların yükselen pazarı ABD’de tanıtım faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.
Moda ve dokuma alanındaki son trendlerin ve yenilikçi çalışmaların sergilendiği prestijli bir platform olan Premiere Vision New York Fuarı, New York’ta gerçekleştirildi.
Katılımcılar etkinlik boyunca edindikleri deneyimlerle projelerinde taraf olma ve işbirliklerini güçlendirme fırsatı buldular.
Bu yıl 45’incisi düzenlenen fuara Uludağ Dokuma İhracatçıları Birliği (UTİB), Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) ve 50 Türk firması katıldı. UTİB Yürütme Kurulu Lideri Pınar Taşdelen Engin, UTİB Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ufuk Ocak ve EHKİB Yürütme Kurulu Lideri Burak Sertbaş’ın da katıldığı uluslararası organizasyon firmaları, yaratıcı tasarım ve çalışmalarını tüm dünyayla paylaştı. Etkinlik boyunca gerçekleştirilen seminer ve çalıştaylar, bölümün önde gelen isimlerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımına katkı sağladı.
TÜRK LEZZETİ ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Türkiye’nin gururu olan ulusal katılımcı firmalar, etkinliğin en dikkat çekici ve başarılı stantlarının ortasında yerini aldı.
UTİB’in ulusal iştiraki bünyesinde yer alan 34 firma, kaliteli çalışmaları ve çarpıcı tasarımlarıyla ilgi odağı oldu. Bireysel katılımcılar da kendi alanlarında özgün çalışmalarını tanıtarak etkinliğe değer kattı. Katılımcılara yeni iş fırsatları ve ticari ilişkiler kurma fırsatı sunan fuar, dünya moda sektörünün merkezi New York başta olmak üzere yurt dışından birçok alıcı ve profesyoneli bir araya getirdi.
UTİB Yönetim Kurulu Lideri Pınar Taşdelen Engin, her iki fuarın da şubeye ilham verdiğini ve yenilikçi işbirliklerinin kapılarını araladığını belirterek, “Moda ve dokuma dünyasında yeni ufuklar açan Premiere Vision New York ve 2014 yılında gerçekleşen Functional Fabric Fuarları, eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor, şubede yeni bir dönem başlıyor. Fuardaki etkinlikleri ve katılımcıları incelediğimizde özellikle Türk uyruklu katılımcıların büyük başarı elde ettiğini gözlemledim. Özellikle Derneğimiz ve üyelerimizin stantlarında sergilenen kaliteli kumaş ve aksesuarlar ziyaretçilerin ilgisini çekti. Dokuma ve hazır giyim sektöründe ülkemizin gücünü bir kez daha kanıtlayan Türk katılımcılar, küresel pazarda değerli bir rol oynadıklarını gösterdiler. Önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklerin düzenlenmesi sektördeki gelişimi ve rekabeti destekleyecektir” dedi. dedi.