Mantarlı kurabiye tarifi, nasıl yapılır?
Mantarlı kurabiye tanımı, şekli ve tadıyla en sevilen kurabiye türlerinden biridir. Hızlı ve yapımının kolay olması da oldukça popüler olmasını sağlıyor. Hazırlama ve pişirme adımları dahil toplam yarım saat sürüyor. Mantarlı kurabiye tanımı da bayatlamadan uzun süre saklanabilir.
Mantarlı kurabiye tanımlarken dikkat etmeniz gereken en temel nokta tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Diğer bir nokta ise tereyağı, yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmanız gerekiyor. Bu kıvam sayesinde pürüzsüz bir yüzeye sahip mantarlı kurabiyeleriniz olacak.
İşte kolay bayatlamayan, tek lokmada ağızda dağılan mantarlı kurabiye tarifi…
MANTARLI KURABİYE TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Mantarlı kurabiyeler için kaplar;
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında),
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 4 su bardağı (400 gram) mısır nişastası,
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un,
Yukarıdaki için;
- 2 çorba kaşığı kakao
Mantarlı kurabiye nasıl tanımlanır?
Aşama 1
Fırını 170 derecede fansız ısıtmaya başlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Adım 2
Mantarlı kurabiyeyi tanımlamak için bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta ve pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Nişasta ve kabartma tozunu kremalı karışıma ekleyin. Ellerinizle yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı alana kadar yoğurun.
Aşama 3
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Kestiğiniz kesikleri yuvarlak yapıp tepsiye dizin. Tüm hamurlara birebir işlemi uygulayın.
Adım 4
Boş bir soda şişesinin kenarını kakaoya batırın. Hamurun ortasını tepsiye bastırarak mantar şekli verin. Tüm hamurlar için bu işlemi uygulayın.
Adım 5
Mantarlı kurabiyelerinizi fırına verin ve yaklaşık 15 dakika pişmelerini sağlayın.
Afiyet olsun